Grodor Vs. Paddor: 6 Viktiga Skillnader & Likheter Alla Bör Veta…

Paddor har gupp, eller hur? Och grodor är smidiga. Kanske är det så här du lärde dig att berätta skillnaden mellan en groda och en padda. Vore det inte trevligt om det var så enkelt med Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör?

På så sätt om en ojämn varelse hoppade över spåret framför dig, skulle du med säkerhet veta att en padda och inte en groda betalade dig ett besök.

Tyvärr, som du förmodligen har plockat upp nu, är ojämn hud ensam inte en identifierande funktion för paddor.

Så, vad exakt är skillnaderna mellan en padda och en groda? Tja, i verkligheten ingenting.

Vetenskapligt sett paddor är grodor inte klassificeras i specifika taxonomiska grupper av Här på snorbilligt kan du köpa reptiltillbehör.

Men i tillfälliga inställningar görs skillnader mellan grodan och paddan med tanken att alla paddor är grodor men inte alla grodor är paddor. Paddor har unika egenskaper som gör dem skiljer sig från huvud groda kategori.

Klart som lera? Fortsätt läsa för att ta reda på vad som gör en padda en padda och inte bara en annan reptil groda.
Grodor vs. paddor skillnader
Skillnad # 1: Hud

Som nämnts ovan är Grodor och paddor ofta över förenklade i kategorier av ojämn eller inte ojämn hud. Men vid första anblicken ser några grodor med ojämn hud ut som paddor!

Ett utmärkt exempel på detta är den sydamerikanska Horned grodan, även kallad en Pac-Man groda. Den här mannen är stor och stout med ojämn hud. Men han är definitivt en groda och inte en padda.

Pac-Man grodan, som alla andra grodor, har slät, fuktig hud. Om du håller en, kommer de vanligtvis att känna sig lite slimiga. Detta beror på en vaxartad utsöndring som håller huden från att torka ut och fungerar till och med som ett mikrofungalt och mikrobiellt lager för att hålla dem friska.

Medan huden har denna släta utseende, det betyder inte att det inte kan ha stötar! Du ser, jämnheten kommer från glansen av fuktig hud.

En padda hud är torrare, wartier och mer vattentät, vilket indikerar deras föredragna livsmiljö längs fält, i skogen och i trädgårdar.